top of page

nov. 21., V

|

Budapest

Hová tűntél belvárosi kultúra? - Szubkulturális séta a VII-VIII. kerületben

A séta vendége: Peer Krisztián // A séta utolsó állomásán vendégünk vagy egy bögre teára vagy forralt borra az Aurórában!

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Hová tűntél belvárosi kultúra? - Szubkulturális séta a VII-VIII. kerületben
Hová tűntél belvárosi kultúra? - Szubkulturális séta a VII-VIII. kerületben

DÁTUM & HELYSZÍN

2021. nov. 21. 15:00 – 18:00

Budapest, Budapest, Gerlóczy u. 13, 1052 Hungary

AZ ESEMÉNYRŐL

⧎ Jegyár egyesületi tagjainknak: 2 000 Ft :) 

Jegyvásárlás >>> 11.21. vasárnap 15:00 // A séta vendége: Peer Krisztián

Jegyvásárlás >>> 11.28. vasárnap 15:00 // A séta vendége: Vázsonyi János 

⧎ Azt állítod, hogy nem, pedig mégis: leestél már egy brékbít buliban a Merlin lépcsőjén? Jelenléted kondenzcsíkként olvadt bele a hetedik kerületi éjszakába? Végeláthatatlannak tűnő utat tettél meg, mire felmásztál a Müszibe, miközben volt lift? Sark? Szóda? Sirály?  A Klauzál téri kisiparosok? Romos és underground Gozsdu udvar? Alternatív színház, irodalom, kultúra, zsidó hagyományok? Giccsbe hajló napfelkelte és városra pöccintett csikk a Corvintetőn? Ennyivel másabb arcát mutatta tíz-tizenöt éve Budapest? Hogyan szorulnak egyre inkább perifériára a kulturális-szubkulturális, értékteremtő helyek? Miben érhető tetten ez a nagyívű változás?

Egyszersmind: hova tűntél belvárosi kultúra?

⧎ Sétánkkal visszatekintünk a kétezres évek elejére, erre a nem is olyan távoli múltra, a saját múltunkra, a saját emlékeinkre és élményeinkre is, szeretnénk, ha ezeknek a kultikus konglomerátumoknak az üresen álló, átépített, átkeresztelt vagy ledózerolt épületei újra megtelnének történetekkel, emlékekkel, megfigyelésekkel, értelmezésekkel, hogy ezekkel az előhívásokkal talán az újfajta törekvések is lendületet kaphassanak. Az esemény során kiemelt figyelmet kap a MAROM kulturális tevékenysége is.

⧎ Útvonal: a Merlintől startolunk (Gerlóczy utca 13.), innen a Gozsdu udvar – Király utca – Hegedű utca – Klauzál tér útvonalon át a Blahát érintve az Aurórába érkezünk, ahol egy forralt borral/teával zárjuk az eseményt.

A sétán előre váltott jeggyel vehetsz részt!

A sétát vezeti: Csada Gergely

A sétába Peer Krisztián, a 2000-es évek kulturális életébe szorosan kapcsolódó író is becsatlakozik, aki saját élményeiről, történeteiről, kapcsolatairól mesél a résztvevőknek.

A séta az ALT.BP programsorozat keretében, a Marom Klub Egyesület szervezésében valósul meg.

MEGOSZTOM

bottom of page