top of page
fb_cover_1.jpg

Mi az a Kritika és Felelősség Szabadegyetem?

A Szabadegyetem egy különleges összhang. Egyszerre épít a kíváncsiságra, a tudás szeretetére, miközben az ember végig szabadon, egy fesztivál hangulatú táborban érezheti magát.

 

Ez egy egyedülálló kezdeményezés, és nem titok, hogy a célja a hagyomány- és közösségteremtés. A Szabadegyetem kötelezően ajánlott pályaválasztás előtt álló fiataloknak, egyetemistáknak, akik megismernének más tudományterületeket és egy új közösségre vágynak, vagy a munkaerőpiacon lévő fiatal felnőtteknek, akik nosztalgiával gondolnak vissza egyetemi éveikre.

A részvétel az Erasmus+ által támogatott, így az egy heti szállás és étkezés ára mindössze 15.000 forint!  (Április 30. után 18.000 forint)

Gyere el mindenképpen, ha …

Egy közösségre vágysz!
Valami kreatív és társadalmilag hasznos dolgot csinálnál!
Érdekel a pszichológia, a társadalom működése és a közélet!
Szívesen találkoznál és beszélnél inspiráló emberekkel: tudósokkal, szakpolitikusokkal, írókkal, közéleti szereplőkkel.
Szereted a természetet és szívesen hátrahagynád egy kicsit a város zaját.

A világ szerinted is bonyolult, de szeretnéd megismerni.

Névtelen terv (13).png

FIGYELEM!

A Kritika és Felelősség Szabadegyetem az esélyegyenlőség jegyében szerveződik, így a kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok jelentkezését is szeretettel várjuk. Ha élni szeretnél a KEDVEZMÉNYES RÉSZVÉTEL lehetőségével, csupán annyit kell tenned, hogy a kritikaesfelelosseg@szajenszszeansz.hu email címen felveszed velünk a kapcsolatot. Írj és segítünk!

A program 

A Szabadegyetem három pillér köré épül. Az első a közösség, éppen ezért rengeteg csapatépítés, csoportos önismereti játék, sport és buli vár!

 

A második a tudásátadás, aminek keretében kötetlenül beszélgethetsz vezető tudósokkal, művészekkel és szakértőkkel.

 

A harmadik pillér pedig a felelősség, ami a te kreativitásodon is múlik. Ennek keretében megtervezünk egy társadalmi projektet, amelyet a Szabadegyetem után meg is valósítunk. Természetesen a pénzügyi erőforrásokat ehhez minden résztvevő számára biztosítjuk. 

0. Nap - érkezés és természet, tábortűz
1. Nap - integráció és sport
2. Nap - társadalom és politika
3. Nap - kultúra és művészet
4. Nap - pszichológia és egészség
5. Nap - közösségi projektnap és záróbuli
6. Nap - reflexió és távozás

Főszervezők

Czabán Samu

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar PhD hallgatója. Az egyetemen oktat és kutat. Kutatási területe a jog és pszichológia, jelenleg kognitív torzításokkal foglalkozik az igazságszolgáltatásban, illetve a modern pszichológiai viselkedésirányítási technikák jogi szabályozásával. Szabadidejében tudománynépszerűsítéssel foglalkozik és az Új Egyenlőségre publikál.

Csernai Lilla

Viselkedéselemző. A perinatális pszichológia és a veszteség-élmények témaköreiben kutat. Jelenleg az apaság élményének vizsgálatával foglalkozik a születés körüli veszteségek tükrében. Az ELTE Kortárs Segítő csoport segítője és a Péterfy Krízisintervenciós és Pszichiátriai Osztályán tart csoportos foglalkozásokat. Szabadidejében pszichodrámázik és többféle projektben is részt vesz.

Milbacher Dániel 

Politológus. Jelenleg tanácsadóként dolgozik. Kutatási témái a politikai hatalom és a társadalmi autonómiák viszonya, a demokráciaelméletek, valamint a magyar politikai gondolkodás. Szabadidejében tudománynépszerűsítéssel foglalkozik, illetve magyar irodalmat és Európai Uniós ismereteket tanít középiskolásoknak.

TÁMOGATÓINK, PARTNEREINK

fb_cover_1.jpg
bottom of page