top of page
IMG_8815_edited.jpg

SZÁJENSZ

 SZEÁNSZ

SZSZ_MANIFESZTÓ

MANIFESZTÓ

A SZÁJENSZ SZEÁNSZ projekt ennek a kornak a speciális kihívására jött létre, azzal a céllal, hogy az emberiség eddigi legjobban működő megismerési módszerét, a tudományos megismerést népszerűsítse.

A mi válaszunk a fent vázolt problémára az, hogy a tudományos tudást, és korunk kutatóinak-tudósainak álláspontját próbáljuk különböző kérdésekben bemutatni a nagyközönségnek. Bár a tudomány sem mentes az előítéletektől, és a tudományos tudás is mindig hordoz egyfajta esetlegességet, egyelőre a legjobb modelleket a világról ezzel a módszerrel hozta létre az emberiség.

 

Bízunk abban, hogy a tudomány népszerűsítés, és a tudományos tudás átadása segít tájékozódást a világban és kontrollt tud adni az embereknek, növeli a racionális párbeszéd lehetőségét, és felelősebb kollektív és egyéni döntések felé vihet minket. 

A világ bonyolultsága egyre nő! Szerteágazó globális gazdasági, politikai viszonyok határozzák meg mindennapjainkat, miközben a folyamatos tudományos forradalom újabb és újabb technológiákkal forgatja fel életünket és változtatja meg társadalmaink alapvető szerkezetét.

 

A növekvő információs zajban, a hihetetlen összekapcsoltságban (hiperkonnektivitás) és a buborékképző online terekben (filter-bubble elmélet) egyre nehezebb hiteles tájékoztatáshoz jutni.

 

Bár nyers információ végtelen mennyiségben áll rendelkezésünkre, egyre kevesebb eszközünk van arra, hogy összefüggő világképpé alakítsuk át a szilánkosra töredezett információs teret.

        Czabán Samu, a projekt kurátora       

SZSZ_CSAPAT

A CSAPAT

CSAPAT.jpg

Csapatunk jelenleg közel

15 elkötelezett

önkéntesből áll.

Ha tetszik, amiket csinálunk, csatlakozz hozzánk!

SZSZ_PROGRAMOK
SZSZ_VIDEÓ

VIDEÓK

Hasznunkra lehet-e ma a sztoikus filozófia?

"Pénz Beszél"-Mennyi pénzünk marad a vírus végére?

A kontinentális és analitikus filozófia harcáról

​Isten vita

TÁMOGASD A
SZÁJENSZ SZEÁNSZOT!

 ÁTUTALÁSSAL

10918001-00000051-62860006 (HUF)HU81
1091 8001 0000 0051 6286 0013 (USD)

HU86 1091 8001 0000 0051 6286 0020 (EUR)

SWIFT: BACXHUHB // UNICREDIT BANK

RENDSZERES ADOMÁNYOZÁS

bottom of page