top of page

máj. 29., V

|

Budapest

Hová tűntél belvárosi kultúra? - Szubkulturális séta a VII - VIII. kerületben (1)

⧎ ÚTVONAL: Gerlóczy utca 13 → Gozsdu udvar → Király utca → Hegedű utca → Klauzál tér → Somogyi Béla utca → az AURÓRÁBAN egy pohár borral/sörrel/limonádéval zárjuk az eseményt.

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
Hová tűntél belvárosi kultúra? - Szubkulturális séta a VII - VIII. kerületben (1)
Hová tűntél belvárosi kultúra? - Szubkulturális séta a VII - VIII. kerületben (1)

DÁTUM & HELYSZÍN

2022. máj. 29. 16:00 – 19:00 CEST

Budapest, Budapest, District VII., Hungary

AZ ESEMÉNYRŐL

⧎ JEGY ⧎

⧎ Azt állítod, hogy nem, pedig mégis: leestél már egy brékbít buliban a Merlin lépcsőjén? Jelenléted kondenzcsíkként olvadt bele a hetedik kerületi éjszakába? Végeláthatatlannak tűnő utat tettél meg, mire felmásztál a Müszibe, miközben volt lift? Sark? Szóda? Sirály? A Klauzál téri kisiparosok? Romos és underground Gozsdu udvar? Alternatív színház, irodalom, kultúra, zsidó hagyományok? Giccsbe hajló napfelkelte és városra pöccintett csikk a Corvintetőn? Ennyivel másabb arcát mutatta tíz-tizenöt éve Budapest?

Hogyan szorulnak egyre inkább perifériára a kulturális-szubkulturális, értékteremtő helyek? Miben érhető tetten ez a nagyívű változás? Egyszersmind: hova tűntél belvárosi kultúra?

⧎ Sétánkkal visszatekintünk a kétezres évek elejére, erre a nem is olyan távoli múltra, a saját múltunkra, a saját emlékeinkre és élményeinkre is, szeretnénk, ha ezeknek a kultikus konglomerátumoknak az üresen álló, átépített, átkeresztelt vagy ledózerolt épületei újra megtelnének történetekkel, emlékekkel, megfigyelésekkel, értelmezésekkel, hogy ezekkel az előhívásokkal talán az újfajta törekvések is lendületet kaphassanak.

⧎ ÚTVONAL Gerlóczy utca 13 → Gozsdu udvar → Király utca → Hegedű utca → Klauzál tér → Somogyi Béla utca → az AURÓRÁBAN egy pohár borral/sörrel/limonádéval zárjuk az eseményt.

► JEGY: 2 700 Ft ► TÁMOGATÓI JEGY: 4 000 Ft

⧎ A sétát vezeti: Csada Gergely ⧎ A sétába Peer Krisztián, a 2000-es évek kulturális életébe szorosan kapcsolódó író is becsatlakozik, aki saját élményeiről, történeteiről, kapcsolatairól mesél a résztvevőknek.

MEGOSZTOM

bottom of page