top of page

Beer Gyöngyi - 50KM KLÍMAAKCIÓ

Szomatikus – és mindfulness megközelítésű mozgástréner, KözösségiTérKreátor
ZUBRECZKI DÁVID - 50KM KIHÍVÁS

Az elmúlt 15 évben főként emberi kapcsolatokkal foglalkozó önismereti mozgástréningeket tartok, úgyhogy nem titkoltan nagyon nagy szerepe van az életemben az egymáshoz való kapcsolódási dinamikák feltérképezésének, megértésének, és az erről való tapasztalatszerzés mozgáson keresztüli megosztásának. Alkatomból és érdeklődésemből adódóan is időről-időre valamiféle közösség elindítója és mozgatója, vagy részese vagyok.


Jelenleg szervezeti formában a SZOME (Szomatikus Oktatásért és Mozgásért Egyesület) elkötelezett és nagyszerű csapatának vagyok a tagja, akikkel az egyén és társadalom szomatikus jóllétének emelésén munkálkodunk, és az ebből nyerhető belső erőforrásokhoz való hozzáférést próbáljuk minél nagyobb körben elérhetővé tenni.


Saját érdeklődésem a lock-down idején a főzés felé fordult, amiből kinőtte magát egy két éven át működő "közösségi asztal" kezdeményezés, aminek a keretében heti egy alkalommal megnyitottam a nappalimat és főztem a közösség (főként a kerületben lakó barátaim, ismerőseim és az ő ismerőseik) tagjainak. Ebben a két évben nagyon sok szuper tapasztalatot és élményt gyűjtöttem be a közösségi együttlétnek az étkezés köré szerveződő formájáról.


Ezekből az élményekből inspirálódva rakom éppen össze és indítom el a napokban a " Vacsora másképp - fordulatok egy étkezőasztal körül" elnevezésű projektet. Terveim szerint ezeken a vacsorákon ami az egyik legfontosabb: FŐZÖK! :) Persze a körítés is nagyon lényegi: interaktív, játékos formában teret adok ahhoz, hogy a résztvevők ránézhessenek saját evéshez való viszonyulásukra. Azokra az étkezési szokásokra, vonzalmakra és taszításokra, gyermekkori mintákra stb., melyeket javarészt nem tudatosan alakítottak ki, de mai napig megőrizték és ismétlik őket. A nagyjából 3 órásra tervezett idő alatt úgymond "kis kavicsokat" dobálok a tóba, melyek felkavarhatják az állóvizet és újragondolásra késztetnek. Ezek között a kavicsok között a fenntartható táplálkozásért, a helyi gazdálkodók felkereséséért és támogatásáért, a csomagolásmentességért, a vásárlási szokások átgondolásáért, vagy akár az ételpazarlás csökkentéséért is csobban majd jó pár abban a tóban. Mindezt indirekt formában, tapasztalati úton, szájbarágás nélkül, teret adva a választás szabadságának szeretném megvalósítani.


Nagyon lelkesít ez a projekt, és nagyon támogat az 50km-es kihívás abban, hogy most a számomra nehezen megvalósítható ügyeknek is utána menjek végre, mint pl. a csomagolásmentes vásárlás.


MOTIVÁCIÓIM & AMIT MÁR CSINÁLOK:

Legzöldebb szokásom, hogy imádok a természetben időzni és kapcsolódni ahhoz a "rendhez", amit csak ott találok. Szelektíven gyűjtöm a hulladékot, visszaviszem a tojásos dobozokat a piacra, az üvegeket a mézes néninek, 90%-ban gyalog vagy bringával közlekedem, second-hand üzletekből szerzem be a ruháim 80-90%-át, viszek magammal vászontasakokat a zöldségeknek a bevásárláshoz, megosztom az autómat és bizonyos tárgyaimat másokkal.


AMIT VÁLLALOK:

Nem lesz könnyű, de igyekszem a lehető legtöbb dolgot csomagolásmentes boltból vásárolni és megosztani az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat.


Megpróbálom tartani az 50km-es kihívást, és felkutatni minél több közeli termelőt, gazdálkodót és lelőhelyet. Igaz, hogy az a családi ökoközösség, akiktől dobozrendszerben vásárolni szoktam, 110km-re vannak tőlem, de talán ennyi engedményt ebben az esetben tehetek, mert számomra a lényeg, hogy közvetlenül a gazdálkodótól vásároljak.


AMIRŐL NEM BIZTOS, HOGY LE TUDOK MONDANI:

Jajj, most nem jut eszembe ilyen, de ígérem a posztjaimban majd mindent töredelmesen bevallok! :)


RÓLAM MÁSHOL:


HALLGA

 ÁTUTALÁSSAL

10918001-00000051-62860006 (HUF)HU81
1091 8001 0000 0051 6286 0013 (USD)

HU86 1091 8001 0000 0051 6286 0020 (EUR)

SWIFT: BACXHUHB // UNICREDIT BANK
 

A KÖZLEMÉNYBE ÍRD BE

A NAGYKÖVET NEVÉT!

EGYSZERI ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

RENDSZERES ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

bottom of page