top of page

❊/→ MAROM20: 2013 ❊/→


A 2013-as fotó bal oldalán láthatjátok a Bánki-tó közvetlen szomszédságában Schönberger Ádám fesztiválvezetőt ahogy egy új, jobban kiépített fesztivál irányába mutat, és ennek eredményeképpen a Bánkitó Fesztivál végképp beírta magát a magyar fesztiválok történetébe.


Ebben az időben a Sirályt egyre több rendőri atrocitás érte, aminek következtében működése sem volt zavartalan, a kulturális programokat folyamatosan a kisebb-nagyobb rendőri és civil összecsapások jellemezték. A harmadik fotón a Social Action Exchange néven futó program második csoportjának találkozója látható New Yorkban az amerikai és az izraeli csoporttal együtt. Akik mindenhol ott vannak: Schönberger Ádám és Gottfried Juli. :)


2013-ban negyedik alkalommal módosították Magyarország Alaptörvényét, mely többek között tartalmazta a család fogalmának korlátozását, az állami felsőoktatási intézmények gazdasági autonómiájának felszámolását, a hajléktalanok hatósági üldözésének lehetőségét, valamint az Alkotmánybíróság hatáskörének redukálását és 22 évnyi döntés érvénytelenítését.