top of page

❊/→ MAROM20: 2014 ❊/→


2014 több szempontból is nehéz év volt, el kellett hagynunk a Sirályt és a Mózes házat, de megtaláltuk az Aurórát, ami mind a Dor Hadas közösségnek, mind a Marom egyéb programjainak, civil kezdeményezéseinek adott új otthont.


Ez a poszt felidézi a Király utcában megélt emlékeket. Emellett történtek más izgalmas dolgok is: csatlakoztunk egy nemzetközi Grundtvig projektbe, amelyben zsidó múzeumokkal és kiállítóhelyekkel működtünk együtt (Silent Heroes Memorial Center és German Resistance Memorial Center Foundation Berlin, Jüdisches Museum Hohenems, Polin Museum of the History of Polish Jews in Warsaw, Joods Historisch Museum Amsterdam, Castrum Peregrini nevű holland kulturális tér és a BUPAP és Marom kollaborációja) és dolgoztunk a holokausztban a zsidókat mentők történeteinek láthatóvá tételén.


Fotók: Castrum Peregrini, Horváth Győző, Ausztrics Andrea, Dor Hadas facebook csoport.

Ha jobban beleásnád magad a Silent Heroes projektbe itt megnézheted az elkészült dokumentumfilmet és videókat:


ausztrics.com/the-silent-hero ausztrics.com/silent-heroes

Ugyanebben az évben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentette, hogy a kormány minden megkezdett gigabyte-nyi elektronikus adatforgalom után 150 forint adót vetne ki a felhasználókra a következő évtől. Ez a bejelentés váltotta ki azt az embertömeget és tiltakozás hullámot, amelyet már évek óta nem látott az ország.