top of page

ORBÁN GÁBOR - SZABAD TEREK NAGYKÖVET

Szabad Terek projektvezető

A Szabad Terek Hálózat célja azon közösségi terek és szervezetek összekapcsolása, akik hisznek a szólásszabadságban, az önmagunk szabad felvállalásában, a másik elfogadásában és a szubkulturális művészeti nyelvekben.

Négy évvel ezelőtt a rendszeres atrocitások miatt ezen szervezetek szolidaritást és közösséget vállalva létrehozták a Hálózatot, aminek célja egymás segítése közös kiállás, tudásátadás és közös alkotások / projektek által.


Bár csak idén, év elején lettem a Szabad Terek Hálózat koordinátora, már korábban megismertem a tevékenységüket és céljaikat. Örömmel tölt el, hogy most már a munkámmal is tudom támogatni ezt a kezdeményezést és napról napra láthatom, hogyan fejlődik és erősödik az összetartozás és az együttműködés.

 

A Szabad Terek Hálózat története lassan 4 éve kezdődött. A politikai döntéshozók rendre megpróbálták ellehetetleníteni azokat a közösségi tereket és szervezeteket, amik a szólásszabadság, a nyíltság, az önmagunk felvállalása, a mások elfogadása és a mainstream kultúrától eltérő alkotásokat magukénak vallották. Ekkor jött a felismerés, hogy igenis szükség van az országban olyan terekre, amik nyitottak, befogadóak és szabadok. Az elképzelés az volt, hogy minél több szabad térre van szükség – ha a szabad terek elérik a kritikus nagyságot, akkor ezáltal az egész ország és benne mindenki szabad lehet.


A kohézió erősödésének egyik legfontosabb elem a közös munka. Igyekszünk minél több olyan kezdeményezést támogatni a Hálózati tagok között, ahol más városok, más típusú szervezetek találják meg a közös célokat, nyelvet és alkotnak. Az idei évben közel 60 programot támogatott a Szabad Terek Hálózata.


A támogatásunkkal valósult meg:

  • a szegedi Tricikli irodalmi fesztivál,

  • a Homo Ludens kísérleti színházi előadása,

  • a budapesti Pride és a pécsi Drukker műhely közös riso művészeti kiadványa a „Büszkeségeink”.

A Bánkitó fesztiválon külön színpadunk volt, ahol a Szabad Terek városaiból jöttek zenekarok, majd a vidéki Verzió vetítéseket is a Szabad Terek tagjai szervezték. Ki kell emeljük, hogy idén a Szabad Terek Hálózata volt az, aki országos klímahetet tartott közel 40 programmal.


A célunk egyértelmű. Szeretnénk minél több szabad teret az országban, akik segítik egymást, együttműködnek és új dolgokat hoznak létre. És ez az, ami engem is motivál. Hogy egyre több helyen érezzük, nem vagyunk egyedül, van, aki tud segíteni, van, akivel együtt lehet küzdeni, megosztani és alkotni. Ezért dolgozom a Szabad Tereknél és ezért kérem a támogatásodat is.



CÉLOM NAGYKÖVETKÉNT


A Szabad Terek Hálózat eddig leginkább a hálózat építésére fókuszált, azonban a jövőben szeretnénk jobban megmutatni magunkat a tagok közönségének és az érdeklődőknek is. A korábbi országos találkozóinkat, amik a belső együttműködésekről szólt szeretnénk felváltani egy többnapos, nyílt rendezvénysorozattal. Ennek keretében lennének tematikus workshopok, bemutatkozó napok, színházi előadások és koncertek. Ennek a költségei azonban az első évben mindenképpen túlmutatnak az anyagi kereteinken.


A mostani kampányban 100.000 Ft-ot szeretnék összegyűjteni az első nyílt országos találkozónk költségeinek fedezésére.

Minden támogatónknak ingyenes belépővel és az éves kiadványunkkal szeretném megköszönni a támogatását.





 ÁTUTALÁSSAL

10918001-00000051-62860006 (HUF)HU81
1091 8001 0000 0051 6286 0013 (USD)

HU86 1091 8001 0000 0051 6286 0020 (EUR)

SWIFT: BACXHUHB // UNICREDIT BANK
 

A KÖZLEMÉNYBE ÍRD BE

A NAGYKÖVET NEVÉT!

EGYSZERI ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

RENDSZERES ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

bottom of page