ÁTUTALÁS

10918001-00000051-62860006 (HUF)
 UNICREDIT BANK
 

A KÖZLEMÉNYBE ÍRD BE

A NAGYKÖVET NEVÉT!

EGYSZERI TÁMOGATÁS

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

TÁMOGATÓI ESEMÉNYEK

ORBÁN GÁBOR - SZABAD TEREK NAGYKÖVET

Szabad Terek projektvezető

A Szabad Terek Hálózat célja azon közösségi terek és szervezetek összekapcsolása, akik hisznek a szólásszabadságban, az önmagunk szabad felvállalásában, a másik elfogadásában és a szubkulturális művészeti nyelvekben.

Négy évvel ezelőtt a rendszeres atrocitások miatt ezen szervezetek szolidaritást és közösséget vállalva létrehozták a Hálózatot, aminek célja egymás segítése közös kiállás, tudásátadás és közös alkotások / projektek által.


Bár csak idén, év elején lettem a Szabad Terek Hálózat koordinátora, már korábban megismertem a tevékenységüket és céljaikat. Örömmel tölt el, hogy most már a munkámmal is tudom támogatni ezt a kezdeményezést és napról napra láthatom, hogyan fejlődik és erősödik az összetartozás és az együttműködés.

A Szabad Terek Hálózat története lassan 4 éve kezdődött. A politikai döntéshozók rendre megpróbálták ellehetetleníteni azokat a közösségi tereket és szervezeteket, amik a szólásszabadság, a nyíltság, az önmagunk felvállalása, a mások elfogadása és a mainstream kultúrától eltérő alkotásokat magukénak vallották. Ekkor jött a felismerés, hogy igenis szükség van az országban olyan terekre, amik nyitottak, befogadóak és szabadok. Az elképzelés az volt, hogy minél több szabad térre van szükség – ha a szabad terek elérik a kritikus nagyságot, akkor ezáltal az egész ország és benne mindenki szabad lehet.


A kohézió erősödésének egyik legfontosabb elem a közös munka. Igyekszünk minél több olyan kezdeményezést támogatni a Hálózati tagok között, ahol más városok, más típusú szervezetek találják meg a közös célokat, nyelvet és alkotnak. Az idei évben közel 60 programot támogatott a Szabad Terek Hálózata.


A támogatásunkkal valósult meg:

  • a szegedi Tricikli irodalmi fesztivál,

  • a Homo Ludens kísérleti színházi előadása,