top of page
PATTERN2.png
szabad-terek-logo.png

ÖSSZEKÖT,
NYILVÁNOSSÁGOT TEREMT

A SZABAD TEREK EGY ORSZÁGOS HÁLÓZAT, AMELY FÜGGETLEN KÖZÖSSÉGI TEREKET ÉS CIVIL SZERVEZETEKET KÖT ÖSSZE EGYMÁSSAL

Közösségeket, melyekben mindenki önmaga lehet, szabadon alkothat véleményt és biztonságban érezheti magát, és tereket, melyek támogatói környezetet és védelmet nyújtanak az oda betérőknek alkotóbázist biztosítanak civil szervezeteknek és művészeknek, teret adnak olyan témáknak, amik kiszorulnak a fősodorbeli közbeszédből.

KÜLDETÉS

A jelenlegi politikai hatalom módszeresen zsugorítja a civil szférát, ezzel veszélybe sodorva olyan ügyek képviseletét, melyeket állami szervek nem látnak el.

A civilellenes retorika, a pénzügyi nehézségek, a jogi korlátozások, az öncenzúra és a mindebből fakadó izolálódás általános problémák. Folyamatosan csökken a progresszív szellemiségű terek száma az országban, újak létrehozása pedig egyre több bátorságot és elhivatottságot igényel. Ebben a politikai légkörben egyre erősebb társadalmi igény mutatkozik országszerte egy könnyen hozzáférhető, közösségépítő szemlélettel működő hálózat létrehozására és fenntartására.

Hálózatunkat azért hoztuk létre, hogy egy összetartó szövetségként kiálljunk egymásért. Platformot biztosítunk a szervezetek közötti kapcsolatok mélyítésére, együttműködések generálására, közéleti és kulturális tartalmak közvetítésére. Felelősségünknek érezzük, hogy olyan diskurzusok kapjanak teret, melyek révén az állampolgárok hiteles információkhoz juthatnak az őket érintő fontos ügyekről regionális és országos szinten.

A Szabad Terek célja, hogy a civil szervezetek megerősödjenek és megőrizhessék közösségi tereik függetlenségét.

MILYEN EGY SZABAD TÉR?

AKTÍV
Cselekszenek az értékeikért. A szolidaritás, a befogadás és a támogatás alapvető számukra. Dolgoznak azért, hogy élhetőbb, nyitott és tudatos társadalomban élhessünk.

HOZZÁFÉRHETŐ
Mindenki felé nyitottak. Törekszenek arra, hogy a programok és szolgáltatások hozzáférhetőek legyenek bárkinek.

AUTONÓM és ÁTLÁTHATÓ
Működésük független az államtól és a pártoktól, tevékenységük és gazdálkodásuk transzparens.

 

KÖZÖSSÉGTEREMTŐ
Együttműködésük alapja a személyesség. Erősítik és támogatják a helyi közösségeket, segítik a kapcsolatok kialakítását és elmélyítését.

HELYSZÍNEK

  • BUDAPEST

  • DEBRECEN

  • KECSKEMÉT

  • NYÍREGYHÁZA

  • PÉCS

  • SZEGED

  • SZOMBATHELY

  • ZALAEGERSZEG

szt_map.png
bottom of page