top of page

KÉKESI MÁRK - MAROM NAGYKÖVET

Szociológus, civil aktivista, villanyszerelő, a szegedi Grand Cafét üzemeltető Kép-Szín-Ház Alapítvány kuratóriumi tagja

Hobbim a kelet-európai utazás; e régió társadalomtörténetének, filmművészetének és gasztronómiájának alaposabb feltárása és közreadása. Alapszinten beszélek szerbül és románul is, így a Vaskapu egyik oldalán sem veszek el teljesen. Az Auróra épületének elektromos karbantartásában és fejlesztésében sok éve részt veszek, ugyanitt több könyvbemutatót és nyilvános beszélgetést vezettem. A COVID-lezárások idején a Marom Budapest online csatornáján jelentkező AKUT című társadalmi-politikai beszélgetős műsort házigazdája voltam.


Nagyjából 2015 óta veszek részt az Auróra és a Marom projektjeiben, eleinte műszaki támogatással, majd később közéleti kérdésekkel kapcsolatos programok szervezésével, vezetésével. 2021 januárjáig Szeged volt a bázisom, az ottani Szabad Terek-helyszínekkel szoros és élő kapcsolatom volt és van, ezt továbbra is fent kívánom tartani.


Nem hiszek a nemzeti bezárkózás fals biztonságában, hiszek viszont a közép-európai együttműködésben, a velünk és mellettünk élők jobb megismeréséből fakadó, többnyire kiaknázatlan lehetőségekben. Fontosnak tartom kisebbségi csoportok (pl. romák, menekültek, vagy akár a határon túli magyarok) helyzetét és ügyeit jobban megismerni és megismertetni, az őértük való kiállás közel áll hozzám, érdekükben szoktam is szót emelni. Szkeptikus vagyok a tengerentúli kulturális és társadalmi áramlatok, megoldási javaslatok kritika és megfelelő adaptáció nélküli átvételével kapcsolatban: bár vannak kétségkívül létező hasonlóságok akár a problémákban is, itt nagyon más a társadalom szövete: a gondokat a helyi viszonyok figyelembevételével lehet hatékonyabban orvosolni.


CÉLOM NAGYKÖVETKÉNT

A Marom és projektjei támogatására 50.000 Ft-ot szeretnék gyűjteni!

 ÁTUTALÁSSAL

10918001-00000051-62860006 (HUF)HU81
1091 8001 0000 0051 6286 0013 (USD)

HU86 1091 8001 0000 0051 6286 0020 (EUR)

SWIFT: BACXHUHB // UNICREDIT BANK
 

A KÖZLEMÉNYBE ÍRD BE

A NAGYKÖVET NEVÉT!

EGYSZERI ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

RENDSZERES ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

bottom of page