top of page

MASZK Egyesület / Megálló Közösségi Ház - 50KM KLÍMAAKCIÓ

A Szabad Terek tagja, a Klímaakció szegedi koordinátor szervezete
ZUBRECZKI DÁVID - 50KM KIHÍVÁS

A Megálló Közösségi Ház egy szegedi, tarjáni közösségi ház, amely egy külvárosi, panelos városrész közösségi életének felpezsdítésén dolgozik. 2014-ben jöttünk létre a MASZK Egyesület közösségszervező projektjeként, és azóta kulturális és civil műhelyeknek, kézműves, sport-, családi és gyermekprogramoknak, és egyéb öntevékeny, közösségi kezdeményezéseknek adunk otthont, mint amilyen például a 2022 októbere óta egyre sikeresebben működő Komposztfutár projekt.


Emellett olyan hellyel nem rendelkező, de fontos közösségi munkát végző csoportok és egyesületek programjainak vagyunk állandó befogadói, mint a szegedi fiatal irodalmi életet megmozgató Törzsasztal Műhely, vagy a város LMBT+ egyesülete, a Partiscum Egyesület.


MOTIVÁCIÓINK & AMIT MÁR CSINÁLUNK:

Már a közösségi ház tervezésében is fontos feladat volt, hogy építhessünk közösségi kerteket bérelhető magaságyásokkal és komposztáló ládákkal. Azóta a komposztálóink száma nőt, és 2022 októbere óta komposztfutárok, biciklis önkéntesek hordják hozzánk a panelos-társasházas városrészekben élők komposztját, sőt, velünk együttműködve már a város első nyitott közösségi komposztálóját is felállították.


Szintén egyéves zöld projektünk A jövő olvasóköre, amelynek keretében közösen olvassuk bele magunkat a jövőbe szórakoztató és szépirodalmi regényekkel, hogy aztán azok tapasztalatait alaposan átbeszéljük. Mindemellett folyamatosan találkozhatsz nálunk alkalmi zöldprogramokkal: közösségi hétvégékkel, palántaültetéssel, ruhacserével, nyitvatartási időben szabadon válogathatsz olyan könyvek közül, amelyek másoknak már nem kellettek. Mindemellett aktívan használjuk a közeli mélyesztett szelektív hulladékudvart, az pedig Szegeden szinte természetes, de a legtöbben hozzánk is biciklivel érkeznek.


AMIRŐL NEM BIZTOS, HOGY LE TUDUNK MONDANI:

Sajnos a limonádéról nem fogunk tudni lemondani, mert annak a fogyasztása nagy üzemben történik nálunk, de cserébe lemondunk minden más üdítőről az egy hónap erejéig, és ígérjük, folyamatosan keresünk majd minden másra alternatívákat, ígérjük, erről be is számolunk majd.


Kávé nélkül elképzelhetetlenek a közösségi házak, de ha valami Szeged közelében készülő menő serkentő és esetleg forró italt tudtok ajánlani helyette, szóljatok mindenképpen!


AMIT KÖZÖSEN TERVEZÜNK:

Biztosan grillezünk majd egy nagy közöset még a tél beállta előtt!


ITT TALÁLSZ MÉG RÓLUNK INFÓT:


HALLGA

 ÁTUTALÁSSAL

10918001-00000051-62860006 (HUF)HU81
1091 8001 0000 0051 6286 0013 (USD)

HU86 1091 8001 0000 0051 6286 0020 (EUR)

SWIFT: BACXHUHB // UNICREDIT BANK
 

A KÖZLEMÉNYBE ÍRD BE

A NAGYKÖVET NEVÉT!

EGYSZERI ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

RENDSZERES ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

bottom of page