top of page

MOLNÁR ERIK - AURÓRA NAGYKÖVET

Az Auróra üzletvezetője

2019 óta dolgozom az AURÓRA üzletvezetőjeként, előtte vallásfilozófiai - kognitív nyelvészeti kutatásokkal foglalkoztam. A tudomány és a kultúra szabadsága, autonomitása számomra olyan magától értetődő érték, amiért sosem gondoltam, hogy egy 21. századi nyugati társadalomban harcolni kell.


Azonban jelenleg nem csak ezek az alapvető értékek és intézményi struktúrák sérülnek, számtalan más cél van, amit fontosnak gondolok elérni. Mint a szociális és civil szféra megbecsültsége vagy a kisebbségek és LMBT+ emberek egyenlő jogai, a hatalmas bérkülönbségek felszámolása és egy financiálisan, egzisztenciálisan és érzelmileg is igazságosabb társadalom létrehozása.

Emellett olyan unásig ismételt lózungok konceptualizálását is fontosnak tartom, mint a zöld és baloldali értékek, a centralizált hatalommal és a mindenkori kormánnyal szembeni kritikusság.


Szerintem fontos, hogy politikai helyzettől függetlenül minél több szabad tér legyen Magyarországon, ami támogatja az underground kultúrát, a civilek munkáját és platformot biztosít a tudomány és a kritikus eszmék szabadáramlásának.


Azért dolgozom az AURÓRÁban, mert épp ezek a célok és értékek határozzák meg a szellemiségét, mert ahhoz, hogy ezek kifejeződésre jussanak, szükség van ilyen helyekre.


Az AURÓRA egy olyan hely, ahol ilyen és ehhez hasonló témák és értékek mentén szervezzük a programjainkat, és teret biztosítunk olyan eseményeknek, amelyek politikai okok, kényes témájuk, vagy csak pénzügyi gondok miatt nem találnak más helyszínt.


Olyan hely, ahol egyszerre lehet techno buli a pincében, szombatfogadás a Dor Hadasban és tudományos könyvbemutató a nagyteremben, miközben a civil szervezetek munkatársai az emeleti irodájukban dolgoznak. Szerintem (minden nagyot mondás meg további patetikusság nélkül) baromi fontos, hogy ilyen helyek legyenek.


És miközben nagyok a célok és fontos a misszió, az emögött álló emberek mindennapi kemény munkája kell ahhoz, hogy a ház működni tudjon. A fáradhatatlan programszervezésen és a facebook algoritmusokkal csatázáson túl fent kell tartani és működtetni kell a házat, muszáj takarítani, kávét rendelni, fűtést szerelni, kiszolgálni a vendégeket, ételt főzni, sört csapolni, a programokat lebonyolítani, hangosítani, világítani és még százezer dolgot.


CÉLOM NAGYKÖVETKÉNT

Az itt dolgozó pultosok és önkéntesek nélkül nincs AURÓRA,

így én azért szeretnék 100.000 Ft-ot gyűjteni, hogy kicsit megkönnyítsük a munkájukat és tudjunk venni mosogatógépet.

 ÁTUTALÁSSAL

10918001-00000051-62860006 (HUF)HU81
1091 8001 0000 0051 6286 0013 (USD)

HU86 1091 8001 0000 0051 6286 0020 (EUR)

SWIFT: BACXHUHB // UNICREDIT BANK
 

A KÖZLEMÉNYBE ÍRD BE

A NAGYKÖVET NEVÉT!

EGYSZERI ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

RENDSZERES ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

bottom of page