top of page

OLÁH NORBERT- AURÓRA NAGYKÖVET

Festőművész,

Oláh Norbert vagyok, festőművész. A Nyolcadik kerületben élek és dolgozom. A kerület utcái, terei, kopott házai, omladozó tűzfalai a legkedvesebb témám. Lokálpatriótának tartom magam, úgy gondolom, hogy az ember felelősséggel tartozik lakóhelye, környezete iránt.


Az Aurórában legelőször a megnyitásának napján jártam. Rengeteg emlék felgyűlt bennem azóta az itteni közösségi életről, a koncertekről, kulturális rendezvényekről. Dolgoztam itt, amikor helyet adott a Roma Sajtóközpontnak és mindig szívesen vettem részt az Aurórában vagy a Bánkitó Fesztiválon megrendezett kulturális programokban.


Az Aurórát egy olyan intézménynek látom, aminek fő hitvallása, hogy felelősséggel tartozzon környezetéért. Programjaikban rendszeresen helyet kap a társadalom egészét érintő problémák tematizálása és a Marom más szervezeteivel együtt aktívan küzdenek egy élhetőbb, egyenlőbb, szabadabb társadalomért. Ezzel együtt szűkebb környezetünk, Józsefváros életében is meghatározóvá váltak az elmúlt évek során és rendszeresen reflektálnak a kerületet érintő kérdésekre is.


CÉLOM NAGYKÖVETKÉNT

Szeretnék az AURÓRA számára 100 000 Ft-ot gyűjteni, hogy fejleszteni tudják az infrastruktúrájukat az ott dolgozók és vendégek javára.