top of page

POGÁNY ANIKÓ - AURÓRA NAGYKÖVET

Erőszakmentes kommunikáció tréner
Miért éppen az Auróra mellé álltam nagykövetnek, támogatást kérve nekik – illetve sokkal inkább azoknak az ügyeknek és annak a szellemiségnek, amit képviselnek?

Mert az Aurórában mindenkinek helye van.

Mert az Auróra sokszínű, befogadó és biztonságos.


Pogány Anikó vagyok, erőszakmentes kommunikáció tréner. Önismeret és önkifejezés, egymás meghallgatása és meghallása – ezzel foglalkozom. Embereknek segítek, hogy a kapcsolataikon dolgozzanak. Az Aurórában sokszor jártam korábban magánemberként, és mindig jólesően meglepett az otthonosság, a kedvesség, az odafigyelés, amit ott tapasztaltam, saját magam iránt és a többiek iránt is.


Workshopot 2018 nyarán tartottam ott először. Önismeret és önkifejezés – erőszakmentes kommunikáció a Budapest Pride LMBTQ fesztivál keretében. Félve hirdettem meg, hogy egy menő fesztiválon, tele jobbnál jobb programokkal, kit fog érdekelni az önismeret, a személyes fejlődés és az erőszakmentes kommunikáció. Több, mint ötvenen vettek végül részt, mindkét ajtót ki kellett nyitni és a földön is ültek. Nagycsaládos heteroszexuális párok, meleg, leszbikus és transznemű párok, poliamor kapcsolatban élők. Megdöbbentő és szemfelnyitó élmény volt.


A szeretet iránti vágy közös. A sebezhetőség közös, csak más-más formát ölt. Mindannyian vágyunk az intimitásra, az elfogadásra, és félünk az elutasítástól és kiközösítéstől.


Azóta minden évben tartok ott workshopot, kettőt-hármat is. Az ítélkezésmentes aktivizmusról, társadalmi párbeszédról, párkapcsolati kommunikációról. Tartottam itt transznemű közösségi találkozót, és vettem részt itt keresztény biblikus imaalkalmon, többször is. Kapcsolódtam és feltöltődtem, megerősödtem és meghatódtam. Innen mindig egy kicsit optimistábban, reménytelibben és örömtelibben léptem ki, mint ahogy be.


Az Auróra egy HELY. Egy hely, ahol mindenkinek helye van. Több, mint tíz civil szervezet irodája van itt, akik a társadalmi igazságosság és emberség más-más területéért dolgoznak. Itt van az irodája az Utcáról Lakásba – A Város Mindenkié Egyesület, akik a lakhatási szegénység felszámolásán dolgoznak, hogy senkinek ne kelljen az utcán élnie - vagy meghalnia. Itt találkozhatok olyan emberekkel, akikkel egyébként nem hozna egymás mellé az élet.


Egy olyan országért szeretnék dolgozni a legkisebb egységen, saját magunkon és a kapcsolatainkon elkezdve, ahol a megértés és az együttérzés vezet minket, ahol lehetőség nyílik a félelmeink feltárására és a fájdalmaink kifejezésére. Ahol meghallgatjuk és meghalljuk egymást.

Az Auróra nekem ez a hely. Azt szeretném, hogy az Auróra megmaradjon, ezekben a járvány sújtotta nehezített időkben is. Hogy továbbra is befogadó otthont és infrastruktúrát tudjon biztosítani az önkéntesként dolgozó civil szervezeteknek. Hogy rengeteg jobbnál jobb program valósulhasson meg ott, ahol találkozhatunk,


Ha te is hozzájárulnál ehhez, az oldal tetején és aljén minden szükséges infót megtalálsz a banki utaláshoz vagy a bankkártyás fizetéshez a PayPal rendszerén keresztül.


„Ahogy egymással bánunk, az a hazánk.”

Ahogy magunkkal bánunk, az az otthonunk.


CÉLOM NAGYKÖVETKÉNT

100.000 Ft-ot szeretnék gyűjteni, amivel az AURÓRA munkáját fogom támogatni!

 ÁTUTALÁSSAL

10918001-00000051-62860006 (HUF)HU81
1091 8001 0000 0051 6286 0013 (USD)

HU86 1091 8001 0000 0051 6286 0020 (EUR)

SWIFT: BACXHUHB // UNICREDIT BANK
 

A KÖZLEMÉNYBE ÍRD BE

A NAGYKÖVET NEVÉT!

EGYSZERI ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

RENDSZERES ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

bottom of page