top of page

Szabó Krisztina - 50KM KLÍMAAKCIÓ

A Művésztér Egyesület elnöke, projektkoordinátor, közösségfejlesztő
ZUBRECZKI DÁVID - 50KM KIHÍVÁS

Szeretek olvasni, énekelni, csanggu-zni (koreai tradicionális dob), túrázni, kirándulni. 20 éve foglalkozom közösségekkel és négy éve gyerkőcökkel. Mind a két területen fontosnak tartom a környezeti nevelést, hogy minél több ismeretet adjunk át a természetvédelemről, környezetvédelemről, fenntarthatóságról.


Jó pár éve már a slow life életmódot részesítem előnyben. Megélni a pillanatot, jelen lenni a saját életedben szerintem fontos. Hajlamosak vagyunk lemaradni róla. Sokat vagyok az erdőben, természetben, a shinrin-yoku-t gyakorlom. Minden évben lelkes teljesítője vagyok az "1000 hours outside" kihívásnak. Imádok erdőben függőágyban heverészni. Most pedig elkezdtem fotózást tanulni, hogy meg tudjam mutatni azt a szeletét a világnak, amit én látok, és ahogyan én látom.


MOTIVÁCIÓIM & AMIT MÁR CSINÁLOK:

Panelban lakom, 9 éve van balkonkertem. Nem túl nagy az erkélyem, de fűszernövények minden mennyiségben találhatóak itt, meg némi retek, zöldhagyma, balkonparadicsom, ami még elfér a fűszerek mellett. Arra nem elég, hogy ellássa a háztartást zöldséggel, de besegít. Zöld fűszereket már nem veszek, mert megterem (bazsalikom, rozmaring, zsálya, koriander, metélőhagyma stb.). Saját teakeverékem van: minden évben más, attól függően, épp mi termett jól az erkélyemen. Most éppen mentából, zsályából és bazsalikomból állt össze a teakeverékem.


Munch-olok, azaz ételeket mentek. Lejárathoz közeli termékeket veszek, ezzel megmentve őket a kidobástól, némiképp csökkentve az ételpazarlást. Lelkes híve vagyok az újrafelhasználásnak és az újrahasznosításnak is. Ez a vásárlási szokásaimon is meglátszik (műszaki cikkek, antikváriumok, Háda, Vinted). Önkénteskedem a Debreceni Nagyerdőért Egyesületnél, így a szemétszedési akcióik az életem részei. Közlekedés szempontjából a gyaloglást és a tömegközlekedést részesítem előnyben. A tracker szerint éves szinten a napi átlagom 6-7 km közé tehető.


AMIT VÁLLALOK:


AMIBEN FEJLŐDNÉK:

Szeretnék tudatosabb vásárlóvá válni. Elindultam már ezen az úton, de még van hova fejlődni. Gyorséttermekben már nem eszem, kis boltokban vásárolok (hentes, pékség, zöldséges), nagyjából szezonálisan étkezem. De imádom a kávézókat és bennük a sütiket. A csoki is csábító dolog számomra. A heti háromszori kávé+süti kombót igyekszem heti egyre szűkíteni.


AMIRŐL NEM BIZTOS, HOGY LE TUDOK MONDANI:

Kávé és édesség. Ezek finom dolgok. Én pedig nem szeretném megfosztani magamat semmi olyan dologtól, ami finom. Inkább csak kordában tartani szeretném a mennyiségét és a minőségét. Cél a túlzásokat elkerülni. A másik dolog a hús. Az is finom, így marad a tányéromon. Sok zöldséget eszem, és egyre többet, de nem szeretnék lemondani az olyan világbajnok kajákról, mint a hajdúsági töltött káposzta.


RÓLAM MÁSHOL:

HALLGA

 ÁTUTALÁSSAL

10918001-00000051-62860006 (HUF)HU81
1091 8001 0000 0051 6286 0013 (USD)

HU86 1091 8001 0000 0051 6286 0020 (EUR)

SWIFT: BACXHUHB // UNICREDIT BANK
 

A KÖZLEMÉNYBE ÍRD BE

A NAGYKÖVET NEVÉT!

EGYSZERI ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

RENDSZERES ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

bottom of page