Szarvasgombász, kistermelő, gasztronauta
Fontos számunkra a helyi alapanyag hangsúlyozása, használata: hiszen a szarvasgomba is egy helyi termék, melyet 25 km-es körzetben gyűjtünk és helyben kínálunk. A környezeti terhelés csökkentésén túl, még sok előnye van a helyi alapanyag használatának: termelők meg tudnak élni, ösztönző számukra a termelés, jó minőségű alapanyagokhoz jutnak a fogyasztók, helyi receptúrák is erre épülnek.
MOTIVÁCIÓINK & AMIT MÁR CSINÁLUNK:
A hulladékot szelektíven gyűjtjük, termelünk saját zöldségeket, a Trifla Kóstolóházban 50 km-es körzetből igyekszünk alapanyagokat vásárolni és promotálni is. Idény növényeket fogyasztunk.
AMIRŐL NEM BIZTOS, HOGY LE TUDUNK MONDANI:
Család egyik része vegetáriánus, de a másik része húsevő. A helyi hús beszerzése körültekintést igényel. Nem tudunk zero waste lenni sajnos.
AMIT KÖZÖSEN TERVEZÜNK:
Erdő kincseit gyűjtjük: föld alatti és föld feletti gombákat is gyűjtünk és fogyasztunk. Tejtermékeket a faluban vásároljuk, a kenyeret helyben sütik. A Kóstolóházunkban az alapanyagokat helyben szerezzük be, melyről beszámolunk a közösségi oldalunkon.
Comments