ÁTUTALÁS

10918001-00000051-62860006 (HUF)
 UNICREDIT BANK
 

A KÖZLEMÉNYBE ÍRD BE

A NAGYKÖVET NEVÉT!

EGYSZERI TÁMOGATÁS

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

TÁMOGATÓI ESEMÉNYEK

AUSZTRICS ANDREA - ZSIDÓ KULTÚRA NAGYKÖVET

Zsidó kultúra projektvezető

Ausztrics Andrea vagyok, filmek megvalósításában dolgozom, mint kreatív producer. Emellett a MAROM Zsidó Kultúra 2028 nevű programjának vagyok a vezetője és kurátora 2020 nyár vége óta.


Egyetemi éveim óta aktív résztvevője vagyok a Marom Egyesület tevékenységének, sok projekt megszületésénél voltam jelen, fesztiválok megszervezésében, dokumentálásában és külföldi partnerekkel való kapcsolattartásban vettem részt.


Később a 2011-ben megalakult Dor Hadas vallási szervezet elnökségi tagja voltam, amelynek keretében szombatfogadásokat, nagyobb ünnepeket szerveztünk, nemzetközi kapcsolatokat alakítottunk ki. A MAROM fiatal éveimtől része az életemnek, amely pozitívan formálta a közösségi identitásomat, a baráti körömet és a világnézetemet is.

A Zsidó Kultúra 2028, röviden ZSK elnevezésű projekt 2018-ban született meg, tömör leírásunk szerint a hosszú távú projekt célja a magyarországi zsidósággal kapcsolatos kérdéseket tematizáló progresszív, a résztvevők aktív bevonására építő generatív kulturális programok szervezése. Fő tevékenységi köre művészeti és kulturális kiállítás- és programszervezés, mentorálás és mikrotámogatás. A zsidó közösségekben nem jártas alkotók összekötése a már tapasztalattal rendelkező művészekkel és kurátorokkal, egy olyan network létrehozatala, amelyben a zsidó művészeti törekvések létrejöttét támogatjuk mind anyagi, mind szellemi háttérrel. A projekt network célközönsége 18-55 év közötti budapesti és vidéki alkotók, szélesebb, látogatói célközönsége pedig a hasonló korosztályban lévő kortárs és független kultúra iránt érdeklődő emberek.


A ZSK tevékenysége révén megpróbál maga köré gyűjteni elsősorban olyan képzőművészeti, zenei és színházi alkotókat illetve kulturális programszervezőket, múzeumi szakértőket, kurátorokat, akik szeretnének tevőlegesen részt venni egy új művészeti és kulturális szféra kialakításában, amely a kortárs zsidó identitás felvetéseire, problémáira reflektál.


Célunk, hogy a közös munka eredményeként olyan alkotásokat fejlesszünk és mutassunk be mind a zsidó közösség, mind az általánosságban a kortárs kultúra iránt érdeklődő közegnek, amelyek új szempontokat vetnek fel a zsidó identitás bemutatására a művészet által.


A kezdetektől fogva részt vettem a MAROM programjainak szervezésében, ez a kapcsolat lassan húsz évre tekint vissza. Nagyon örültem, amikor kiderült, hogy elindul egy olyan kezdeményezés, ami kifejezetten a kortárs művészeti