top of page

KISSPÁL SZABOLCS - ZSIDÓ KULTÚRA NAGYKÖVET

Képzőművész, a ZSK2028 projekt egyik alapítója, három éven keresztül szakértője volt.


KissPál Szabolcs vagyok, képzőművész és tanár. Az elmúlt 10 évben a Marom egyesület számos projektjében részt vettem, a Bánki Tó Fesztiváltól a Dor Hadason és Aurórán keresztül a ZSK2028 kulturális projektig.

Önkéntesként, támogatóként, programszervezőként, befogadott vendégként, aktivistaként vagy éppen szakértőként, mikor mire volt szükség... Számos kiváló barátra tettem szert ez idő alatt, nagyszerű közös munkákban vettem részt, sokat tanultam és számos felemelő közösségi élménnyel lettem gazdagabb. A legfontosabb, amit kaptam – sokakkal együtt –, az a szabadság szűkebb és tágabb tereinek közösségi megtapasztalása.


E terek fenntartásához és megőrzéséhez kérem a segítségetek, különös tekintettel a ZSK2028-ra, mivel azon túl, hogy mindannyian érzékeljük a kulturális terek utóbbi 10 évben történt elkeserítő kisajátítását és beszűkülését, aminek az egyéni légszomjon és kétségbeesésen túl súlyos hosszútávú társadalmi hatásai lehetnek.


CÉLOM NAGYKÖVETKÉNT

Mivel a jelenlegi kulturális szűkösség és korlátoltság leginkább a fiatalokat sújtja, a ZSK2028 által már több éve folytatott mentorprogram folytatásához gyűjtenék támogatást.

Egyéni célom, hogy 70.000 Ft-ot gyűjtsek, amiből egy fiatal alkotó új munkájának létrehozását támogatnám.
 

A ZSK PROJEKTRŐL BŐVEBBEN

[AUSZTRICS ANDI]


A Zsidó Kultúra 2028, röviden ZSK elnevezésű projekt 2018-ban született meg, tömör leírásunk szerint a hosszú távú projekt célja a magyarországi zsidósággal kapcsolatos kérdéseket tematizáló progresszív, a résztvevők aktív bevonására építő generatív kulturális programok szervezése. Fő tevékenységi köre művészeti és kulturális kiállítás- és programszervezés, mentorálás és mikrotámogatás. A zsidó közösségekben nem jártas alkotók összekötése a már tapasztalattal rendelkező művészekkel és kurátorokkal, egy olyan network létrehozatala, amelyben a zsidó művészeti törekvések létrejöttét támogatjuk mind anyagi, mind szellemi háttérrel. A projekt network célközönsége 18-55 év közötti budapesti és vidéki alkotók, szélesebb, látogatói célközönsége pedig a hasonló korosztályban lévő kortárs és független kultúra iránt érdeklődő emberek.


A ZSK tevékenysége révén megpróbál maga köré gyűjteni elsősorban olyan képzőművészeti, zenei és színházi alkotókat illetve kulturális programszervezőket, múzeumi szakértőket, kurátorokat, akik szeretnének tevőlegesen részt venni egy új művészeti és kulturális szféra kialakításában, amely a kortárs zsidó identitás felvetéseire, problémáira reflektál.


Célunk, hogy a közös munka eredményeként olyan alkotásokat fejlesszünk és mutassunk be mind a zsidó közösség, mind az általánosságban a kortárs kultúra iránt érdeklődő közegnek, amelyek új szempontokat vetnek fel a zsidó identitás bemutatására a művészet által.


Comments


 ÁTUTALÁSSAL

10918001-00000051-62860006 (HUF)HU81
1091 8001 0000 0051 6286 0013 (USD)

HU86 1091 8001 0000 0051 6286 0020 (EUR)

SWIFT: BACXHUHB // UNICREDIT BANK
 

A KÖZLEMÉNYBE ÍRD BE

A NAGYKÖVET NEVÉT!

EGYSZERI ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

RENDSZERES ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

bottom of page