top of page

Művésztér Egyesület - 50KM KLÍMAAKCIÓ

A kihívás debreceni koordinátora
ZUBRECZKI DÁVID - 50KM KIHÍVÁS

Mi a Művésztér Egyesületben alapvetően közösségeket építünk, hiszünk a közösségek erejében. Kulturális vonalon mozgunk: van progresszív rockzenekarunk (Ghost Toast), indiai tánccsoportunk (Padmini Táncegyüttes), könyvklubunk (Debreceni Moly Klub), utcai könyvszekrényünk (KönyvSziget), underground zenei koncertsorozatunk (Deeprecen), köztéri irodalmi installációnk (Verskert), közösségi kórusunk (KocsmaKórus). A fentiekből is látszik, hogy fontosnak tartjuk az alulról jövő kezdeményezéseket, közösségfejlesztő folyamatokkal támogatjuk meg őket. A projektjeink egy része az élhetőbb városról szól, vagy egyszerűen csak arról, hogy együtt hogyan érezzük jól magunkat (mentálhigiéné, stresszoldás, közösségi élmény).


MOTIVÁCIÓINK & AMIT MÁR CSINÁLUNK:

Bár a kultúra áll a tevékenységünk fókuszában, szinte minden projektünkben jelen van a zöldszemlélet, a fenntarthatóság. Tagjaink közül többen egész évben bringáznak. Az indiai tánccsoportunknál többen gyakorolják a vegán, húsmentes étkezést, csomagolásmentesen vásárolnak, van víztisztítójuk, piacon, helyi termelőktől vásárolnak, magtejet készítenek, saját készítésű kozmetikumaik vannak stb. Náluk beszélhetünk már fenntartható életmódról is, nemcsak fenntartható szokásokról. A KönyvSzigetnél használt könyvek cserélnek gazdát, így újrahasználjuk, újrahasznosítjuk őket (bookart). A Verskert épp most esik át egy "zöldítésen", az eddigi szilikon pálcákat és műanyag csipeszeket cseréljük fémekre, illetve itt lesz majd némi borostyán ültetés is, hogy egész évben zöldelljen, ne csak tavasztól őszig, amikor a virágok nyílnak. Rendszeresen részt veszünk zöldprogramokon, szemétszedésen.


AMIRŐL NEM BIZTOS, HOGY LE TUDUNK MONDANI:

Autó (benzin). Rengeteget pakolunk, cipekedünk (koncertek, rendezvények, könyvadományok stb.).


AMIT KÖZÖSEN TERVEZÜNK:

Jelen pillanatban nálunk, sok minden változott. Piacok helye, időpontja, csomagolásmentes boltok zártak be stb. A kihívásban vállaljuk, hogy feltérképezzük a helyi viszonyokat, hogy ezzel is segítsük azokat információval, akik életmódváltáson gondolkoznak.


Jó példák, jó gyakorlatok, tippek, kunsztok, információ. Ezeket mind össze kell vadászni. Nagy könnyebbség, ha házhoz jön.


ITT TALÁLSZ MÉG RÓLUNK INFÓT:


HALLGA

 ÁTUTALÁSSAL

10918001-00000051-62860006 (HUF)HU81
1091 8001 0000 0051 6286 0013 (USD)

HU86 1091 8001 0000 0051 6286 0020 (EUR)

SWIFT: BACXHUHB // UNICREDIT BANK
 

A KÖZLEMÉNYBE ÍRD BE

A NAGYKÖVET NEVÉT!

EGYSZERI ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

RENDSZERES ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

bottom of page