top of page

PÓCSIK ANDI - 50KM KIHÍVÁS

Független kutató
ZUBRECZKI DÁVID - 50KM KIHÍVÁS

KIHÍVÁSOM: 1+1 HÉT

Kétlaki vagyok, a munkám és a barátaim miatt Józsefvárosban, a Teleki téren is élek, a másik otthonom Paloznakon van. Az egyik legfontosabb szabadidős tevékenységem a biokertészkedés, az udvarunkhoz tartozik egy régi kút, amely az aszályos időben kisegített bennünket, bár a termés közel sem volt olyan, mintha esett volna... Gyűjtök vadnövényeket, tegnap például turbolyát találtam az erdőben, ez az ánizsos ízű fűszernövény az egyik kedvencem, s eddig azt gondoltam, csak tavasszal nő. Rengeteg tervem van az életmódváltásra. Vettem egy használt sparheltet, amit hulladék fával tüzelek, azon dolgozom fel a megtermelt zöldségeket és teszem el télire. Megtanultam fermentálni. Szeretnénk tyúkokat is tartani.


MOTIVÁCIÓIM & AMIT MÁR CSINÁLOK:

A középső lányom hatására elkezdtem csomagolásmentes boltban vásárolni, bár még nem vált állandó szokássá. Zöldséget, húst kizárólag a piacon, termelőktől veszek.


AMIT VÁLLALOK:

Minden egyes vásárlásnál átgondolom és igyekszem betartani a kihívást: felkeresem a veszprémi csomagolásmentes üzletet, ahol 30 km-es körzetből tejterméket is árulnak. Listázom, hogy mi az, aminél át tudok térni a későbbiekben is, mi az, aminél nem. Abból főzök, ami van, nem vásárolom túl magam.


AMIBEN FEJLŐDNÉK

Korábbi elhatározás még több húspótló étel megismerése, főzése, illetve a ritka húsfogyasztásnál csak a közeli állattartóktól vásárlás. A tejet évekig házhoz szállíttattuk, de az a termelő megszűnt, most keresni fogok egy másikat.


AMI NEHÉZSÉG LESZ:

Bizonyos dolgok új beszerzési helye, amennyiben én nem találok megfelelőt.


AMIRŐL NEM BIZTOS, HOGY LE TUDOK MONDANI:

Kávé, kávé, kávé és kolbász.


Andi saját nevelésű zöldségei


HALLGA

Comments


 ÁTUTALÁSSAL

10918001-00000051-62860006 (HUF)HU81
1091 8001 0000 0051 6286 0013 (USD)

HU86 1091 8001 0000 0051 6286 0020 (EUR)

SWIFT: BACXHUHB // UNICREDIT BANK
 

A KÖZLEMÉNYBE ÍRD BE

A NAGYKÖVET NEVÉT!

EGYSZERI ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

RENDSZERES ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

bottom of page