top of page

LILLA, ÁDÁM ÉS FRÉDI - 50KM KIHÍVÁS

Vad Art főszervező / építész / főállású bébi
ZUBRECZKI DÁVID - 50KM KIHÍVÁS

KIHÍVÁSUNK: 30 NAP

Budapesti kis család vagyunk, a férjem itt született és nőtt fel, én pedig Bakonyszombathelyen, egy kis faluban töltöttem a gyermekkorom. Kulturális rendezvények szervezésével foglalkoztam, most főállású anyuka vagyok, mellette persze igyekszem minél több művészeti projektben részt venni. Ádám project leader a Skanskánal, munkája során is nagyon fontos a zöld megoldások használata. Egyébként ő az én első számú szemléletformálóm, ő tanított meg igazán környezetbarát módon élni. Frédi 4 hónapos nagyfiú, hatalmas huncut és dumagép, de legfőképpen a szülei legnagyobb boldogsága.


MOTIVÁCIÓINK & AMIT MÁR CSINÁLUNK:

A lehető legtöbb élelmiszert csomagolásmentesen igyekszünk megvenni, de legalább hazai árut. A kozmetikumokat én gyártom (pl dezodor, testápoló, Frédi popsi krémei). Mosásnál, mosogatásnál természetes készítményeket használunk, ezeket is 80%-ban csomagolásmentesen tudjuk beszerezni. A férjem szinte mindenhova biciklivel közlekedik, ez egy évvel ezelőttig rám is igaz volt, most már a gyalogos közlekedés a legjellemzőbb.


Frédi a legnagyobb környezetvédő a családban, kizárólag 5 méteren belül termelt tejecskét eszik és mosipelust használ. :) A legtöbb pelenkát egy WAHM-tól vesszük neki, aki használt gyapjú pulcsikat varázsol pelusokká. Emellett (az ajándékba kapott dolgokon kívül) a ruhácskáit használtan vettük vagy örököltük. Ugyanez igaz a játékaira is, számos közülük fából vagy más természetes anyagból készült. Persze még így is naponta jövök rá, hogy mi mindent lehetne még máshogy csinálni és nagyon nem tartunk még sehol a zero waste közelében.


AMIT VÁLLALUNK:

Újraélesztem a kissé elhanyagolt kreativitásom, és amit csak lehet, megpróbálok itthon található, esetleg kidobásra szánt dolgokból megvalósítani. Ültetek növénykéket. És végre kitalálom, hogyan szedjük össze a közeli erdőből a rengeteg szemetet (mert hogy magamra kötött gyermekkel, kajla kutyával egyedül igencsak nehéz). Kerülöm a késztermékek vásárlását.


AMIBEN FEJLŐDNÉNK:

Sajnos az elmúlt időszakban sokszor előfordult, hogy elkényelmesedtünk, rosszul szerveztük az életünket, így még azokat a termékeket is számtalanszor csomagolva, multiból szereztük be, amiket normál esetben csomagolásmentesen is megkapunk. Piacról és termelőktől beszerezhető élelmiszerekkel is megesik ugyanez. Na meg persze a mai napig előfordul, hogy ha ruhára van szükségem, nem mindig a turit választom. (Most, hogy költözünk, kifejezetten észrevettem, milyen rengeteg ruhám van szelektálás után is...) Nagyon szeretnék ezekre jobban odafigyelni, tudatosítani a vásárlásainkat. Amit termelőtől, kézművesen vagy használtan meg tudunk szerezni, azt szerezzük is be úgy, és ne válasszuk a kényelmes "leugrok a boltba" megoldást. Távoli álomnak tűnik még, hogy magunknak termeljünk zöldséget, gyümölcsöt, az 5 éves tervben pl. ez is szerepel. Hátráltató tényező, hogy nem különösebben rajongok a kertészkedésért, de szerencsére Ádám helyettem is lelkes.


AMI NEHÉZSÉG LESZ:

A szervezés. Főleg a kicsi mellett még nehezen tudjuk úgy szervezni a vásárlásainkat, ahogy korábban tettük. A szoptatás miatt pedig gyakran előfordul, hogy útközben ér az éhség, így lecsúsznak bizony müzli szeletek, csokik.


AMIRŐL NEM BIZTOS, HOGY LE TUDUNK MONDANI:

A kávé és a kis darab narancshéj benne...


HALLGA

Коментарі


 ÁTUTALÁSSAL

10918001-00000051-62860006 (HUF)HU81
1091 8001 0000 0051 6286 0013 (USD)

HU86 1091 8001 0000 0051 6286 0020 (EUR)

SWIFT: BACXHUHB // UNICREDIT BANK
 

A KÖZLEMÉNYBE ÍRD BE

A NAGYKÖVET NEVÉT!

EGYSZERI ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

RENDSZERES ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

bottom of page