top of page

RÁKOS BLANKA - 50KM KIHÍVÁS

A Marom operatív vezetője, a kihívás szervezője
ZUBRECZKI DÁVID - 50KM KIHÍVÁS

KIHÍVÁSOM: 30 NAP

Tíz éve élek a nyolcban, pontosabban a Csarnoknegyedben - nyugodt szívvel mondom magam helyi lakosnak. (Bocs Vas megye :)) Több, mint hat éve egy csodás kiscsaj, Bab anyukája vagyok, két éve dolgozom a Maromnál, másfél éve a Proton Színháznál. Úszom, főzök, futok, koncertre járok, jógázom, bütykölök a lakásban, bringázom, varrok, ötletelek, szeretem a jó borokat és ételeket, szeretek ülni az erkélyen és lemezről zenét hallgatni, sokat gyalogolni, beszélgetésekbe feledkezni és mindezeket összekötni egymással.


MOTIVÁCIÓIM & AMIT MÁR CSINÁLOK:

Kis bolygónk állapota és jövője - emlékeim szerint - már egész kiskorom óta érdekelt, ez tizenévesen abban talált utat, hogy vegetáriánus lettem. Az egyetem után szakácsnak tanultam, ekkor kúszott vissza a húsevés az életembe, de idén újra úgy döntöttem, hogy fontos folytatni - bár találóbb lenne rám a flexiteriánus, a kiscsajom maradékát ugyanis már csak azért is megeszem, hogy ne dobjunk ételt a kukába... A fenntartható városi lét akkor kezdett igazán foglalkoztatni, mikor ideköltöztem: szelektív és felelős hulladékgyűjtéssel indult, az elromlott tárgyak javítgatásával, mára már magamnak készítem a tisztítószereket, a kozmetikumok egy részét, közeli termelőtől és piacokról szerzem be az élelmiszerek jelentős szeletét, bringázom ahova, csak lehet, csökkentettem a kommunális szemetemet, nem ülök a volán mögé, csak ha nagyon muszáj, second hand ruhát vásárolok, kerülöm a csomagolóanyagok használatát, stb., összességében az életem minden részére igyekszem kiterjeszteni ezt a tudatosságot. Mindennek fontosságát nagy erőkkel táplálom Babkába is.


Erősen klímaszorongok. Nem minden nap minden pillanatában, de sokat agyalok a lehetséges kimeneteleken - egyik sem túl optimista. Szeretném hinni, hogy az egyéni cselekvés is számít, még akkor is, ha csak apró csepp az óceánban.


AMIT VÁLLALOK:

A kihívás során azon túl, hogy nagyobb odafigyeléssel szerzem be az élelmiszereket, lemondok a tejfogyasztásról. Ez amúgy is esedékes volt már, itt az idő lépni is e téren. A 30 nap alatt többféle, az állati tej helyettesítésére használható italt fogok elkészíteni, erről remélhetőleg sokatok számára hasznos tapasztalatokkal szolgálhatok majd.


A tejjel szoros összefüggésben lemondok reggeli tejeskávé rutinomról. Hogy mit tolok helyette, azt még nem találtam ki, szeretettel várom az ötleteket! :)


A kihívás szervezőjeként pedig igyekszem végtelen mennyiségű információt összegyűjteni és rendszerezni.


Ha...
  • van olyan téma, ami kimaradt és szerinted fontos,

  • kérdésed, ötleted van a kihívással kapcsolatban,

  • szívesen tartanál foglalkozást a témához kapcsolódva,

  • programötleted van,

kérlek, írj nekem az 50KM@MAROM.HU email címre!AMI NEHÉZSÉG LESZ:

A tejeskávé biztosan nagyon fog hiányozni, és nehezen tudom elképzelni, hogy ha elönt a cukor rush, akkor azt minden esetben sikerül elnyomni valami arra érdemessel. Vásárolni biztosan nem fogok például csokit, viszont az itthon meglévő készletekre még alapozok fejben...


AMIRŐL NEM BIZTOS, HOGY LE TUDOK MONDANI:

Nagyon szeretem a távolkeleti konyhát, az izgi fűszereket és hát nem vetem meg a finom italokat sem, ebben összpontosul a nehézségeim jelentős része. Azt ígérem, hogy nagyon fogok igyekezni. Ugyanitt helyi ginkészítőt keresek! :D


Comments


 ÁTUTALÁSSAL

10918001-00000051-62860006 (HUF)HU81
1091 8001 0000 0051 6286 0013 (USD)

HU86 1091 8001 0000 0051 6286 0020 (EUR)

SWIFT: BACXHUHB // UNICREDIT BANK
 

A KÖZLEMÉNYBE ÍRD BE

A NAGYKÖVET NEVÉT!

EGYSZERI ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

RENDSZERES ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

bottom of page