top of page

VENCZEL SÁRA - BÁNKITÓ NAGYKÖVET

Bánkitó koordinátor, kommunikációs szakember

Lassan 15 éve szuper civil, társadalmi célú és kulturális projektek megvalósulásával és kiemelten kommunikációjával foglalkozom. Az elmúlt két évben végképp bekapott a zeneipar - mert a zene mindig ott van mellettem - és a Hangvetőben dolgozom egy tucat különböző zenei projekt kommunikációján, pl. fesztiválok, nemzetközi zenei képzések, lemezkiadások, dokumentumfilmek vagy épp podcastek létrejöttét segítem.


Látva, hogy milyen más úgy dolgozni, hogy van elég pénzügyi keret rá, végképp úgy gondolom: amit a Bánkitó teremt a semmiből évről évre, az egy csoda! De azt is tudom, hogy egy hatalmas kihívás és néha fogcsikorgató para is: lesz-e vajon elég pénz megvalósítani a Bánkitót, ahol sosincs hideg ;)


Ezért is tartom fontosnak, hogy elmondjuk: a Bánkitó elsősorban egy társadalmi ügy, egy civil projekt, így fontos, hogy támogassák azok, akik szeretik, akik hiszik, hogy a szabadság nem csak a tó körül a legfontosabb! Mert kevés ilyen bástya van, mint a Bánkitó vagy az Auróra, szabad és védett helyek.


Már a legelső Bánkitón is benne voltam az agyalásban és aztán pár év múlva, amikor megtalált a Bánkitó, boldogan koordináltam a fesztivál létrejöttét. Két kemény és csodás év volt egy olyan csapattal, amelynek 90%-a kvázi önkéntesként, szerelemből dolgozott a Bánkitó fesztiválon.


Sikeres évek voltak, nagyobb fesztivállá nőttünk, nagy fellépőink voltak és a lényeg: ott volt tényleg a magyar civil élet apraja-nagyja. A nagyok és kicsik, a hajléktalan aktivisták és a vállalatok CSR szakemberei együtt tettünk a korrupció ellen és a határtalanságért egy kerítésekkel teli világban. De a végén akkor is csak az ment, hogy szorongva nézzük Ádámmal az excelt: vajon túléljük-e. Mert átéltem vagy egy tucat kínokkal teli beszélgetést, ahol nagy multik vagy nagykövetségek képviselőinek mesélek a Bánkitóról és céljaikról, ám ők zavart arccal néznek vissza: mert vagy nem értik, hogy miről van szó vagy félnek szembeszállni..


CÉLOM NAGYKÖVETKÉNT

Szeretnék 123.000 Ft-ot összegyűjteni a Bánkitónak, mert szeretném, hogy ne kelljen félni minden évben újra: lesz-e vajon Bánkitó, lesz-e egy hely, ahol találkoznak a szabad arcok. Ahol van szabad vita, ahol élő a demokrácia, ami független, ahol a fejedben nincs szar reklám, ahova még Palotai is eljön.


Kommentare


 ÁTUTALÁSSAL

10918001-00000051-62860006 (HUF)HU81
1091 8001 0000 0051 6286 0013 (USD)

HU86 1091 8001 0000 0051 6286 0020 (EUR)

SWIFT: BACXHUHB // UNICREDIT BANK
 

A KÖZLEMÉNYBE ÍRD BE

A NAGYKÖVET NEVÉT!

EGYSZERI ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

RENDSZERES ADOMÁNY

A FIZETÉS SORÁN ÍRD BE, MELYIK NAGYKÖVET MUNKÁJÁT SZERETNÉD TÁMOGATNI!

bottom of page